Over ons uitzonderlijke gezin

Ons gezin bestaat uit vijf kinderen, bonusdochter Femke is 23 jaar, dan onze Piet van 21 jaar. Daarna komen Felix (19 jaar), Chris (17 jaar) en Marieke (16 jaar).  Sinds augustus 2016 weten we dat deze jongste drie het syndroom van Cohen hebben. Dit betekent dat ze verstandelijk gehandicapt zijn en een motorische en taal-spraak achterstand.  Alle drie hebben ze deze problemen in verschillende gradatie. Daarnaast hebben ze alle drie een vorm van autisme.

Femke volgt de HBO opleiding voor verpleegster en woont in Weesp. Piet doet de studie Business Administration in Amsterdam. Felix ging tot juli 2019 naar de ZMLK school de Mozarthof in Hilversum. Daarna was hij thuiszitter met een aantal dagen één op één begeleiding. Vanaf februari 2020 heeft hij een jaar bij Nuzorg in Woerden gelogeerd gedurende 3 nachten per week. Vanaf februari 2021 woont Felix in Ermelo bij de instelling ’s Heerenloo. Marieke zit op de ZMLK school De Mozarthof in Hilversum.  Chris woont sinds april 2011 in de instelling De Amerpoort in Baarn. 

Ik, als moeder van dit gezin, heb de regie over hen allen. Een fulltime klus, waardoor ik niet buitenshuis kan werken. Ronald, mijn man, is directeur van het Louwman museum in Den Haag.

Deze blogs starten op het moment van de eerste Lock down na de uitbraak van het Corona-virus in maart 2020.